Skip to main content
Kundrecension

Anna Sjöberg

Kundrecension

Anna Sjöberg

Anna berättar

Johannas kompetens och erfarenheter, tester och stöd/vägledning till bra hälsa har betytt oerhört mycket för vår familj. Det är jag, min son idag 18 år och min dotter 16 år som tagit hjälp av Johanna.

Men egen resa tillsammans med Johanna

För mig själv har Johanna möjliggjort att jag har haft kraft och energi som möjliggjort att vi startade och byggde upp ett eget familjeföretag med bl.a. eget klädmärke, webbshop med export till 29 länder, hög närvaro på många sociala medier, bloggerverksamhet, ledarskapskonsulting m.m. Allt började år 2005 då Johanna behandlade mig i en mycket svår tid då jag var otroligt svag, hade små barn, utmattningsdepression, panikångest och en parasitinfektion från en tjänsteresa i Indien.

Johannas behandling ledde till att jag kunde gå tillbaka till en fortsatt chefskarriär inom verkstadsindustrin, sedermera bli entreprenör och egenföretagare, återigen kunna träna, känna mig stark och uthållig, samt vara en aktiv ledare inom mina barns olika aktiviteter.

På senare tid har jag återigen tagit hjälp av Johanna för att normalisera min hälsa då jag är på väg in i klimakteriet och fick stora problem med kraftiga humörsvängningar, vallningar, svettningar samt sömnsvårigheter.
Jag lever också med en autoimmun sjukdom, typ 1 diabetes, vilket inneburit att Johannas behandlingsplan varit extra bra stöd för min hälsa. Jag kan också nämna att jag ända sedan jag varit barn tills jag börjat jobba med Johanna haft problem med min mage som reagerat dagligen som en spärrballong, ofta hård i magen och smärtor. Bara att få min mage i balans varje dag, att slippa vara uppsvullen och smärtor är värt allt.

Jag har hos Johanna valt att kartlägga min näringsstatus med blodprov och håranalys, testa min fettsyrabalans, mäta de vanligaste hormonerna och signalsubstanserna, kartlägga min tarmflora, mäta vilka livsmedel mitt immunförsvar reagerar mot och också mäta min funktion i sköldkörtel för att se om jag har en underfunktion.

Min behandlingsplan har framförallt bestått i att ta bort det jag inte mår bra av såsom att utesluta gluten och vitt socker ur min kost, minimera mjölkprodukter, fokus på att äta bra fetter och att tillsätta Omega 3. Jag har uteslutit och minimerat vissa livsmedel som jag reagerar negativt på och sedan roterat in dessa i kosten och äter dem sällan. Det handlar om att laga tarmfloran, att skapa en bra näringsstatus, avgifta, ge cellenergi, ta bort ämnen som inte stärker och jag har tagit hjälp av att äta en stor mängd kosttillskott som Johanna gjort individanpassat efter mig. Jag fokuserar på att hålla en stabil och låg insulinnivå i kroppen och tillsätta och mata en bra tarmflora (probiotika och mat med mjölksyra bakterier). I min behandlingsplan ingår också att lära mig avslappning och undvika stress och verkligen sova det jag behöver. Idag äter idag en mycket varierad kost, otroligt mycket grönsaker av alla slag och fiberrika, väldigt sällan processad mat, rena råvaror, ekologiska, kött som är gräsbetat, i största möjliga mån äta vildfångad fisk samt försöka minimera histaminrik mat.

Varje måltid äter jag ca 20 gram protein och mestadels kolhydrater med låga GI (glykemiskt index) från grönsaker och bönor, quinoa, sötpotatis. Jag strävar efter att äta mycket bär och grönsaker i alla regnbågens fem färger. Resan hit har varit lång, 14 år. Det har varit mycket att lära om kroppen, hur olika ämnen påverkar och förstå hur man skall göra men Johanna har lärt mig och jag har tagit det steg för steg så idag mår jag så mycket bättre och äter mat som är så fantastisk god och njutningsfull. Jag rör på mig mycket, det har jag alltid älskat.

Min stora utmaning är att leva mig leva avslappnat och utan stresspåslag.
Johannas fokus är att balansera och normalisera, att lära ut att acceptera sina svagheter och stärka kroppens egen läkningskraft. Det handlar om att inse sina behov av olika ämnen och tillföra detta men också utesluta det som inte är bra.

Johannas kompetens, erfarenhet och testmetoder har också möjliggjort att båda våra barn kunnat förverkliga sina intressen, att tävla inom längdskidåkning, en uthållighetsidrott som innebär många träningstimmar. Vår son går Skidgymnasium i Järpen, trots otroligt hög träningsdos har han endast haft 2 mindre förkylningar senaste halvåret. Jag är helt övertygad om att detta inte hade varit möjligt utan Johannas kartläggningar och behandlingsplaner som vi följt eftersom anledningen till att vi sökte hjälp var ständiga virusinfektioner.

Vår sons resa med Johanna

Första gången vi tog hjälp för vår son hade han mycket ont i magen, ticks, ständig huvudvärk, svårt att kontrollera sina impulser, utslag, mollusker, sömnproblem m.m.

Johanna identifierade hans obalanser och genom kostförändringar och kosttillskott fick vi han att må bra igen. Hans problematik blommade upp igen när han gick in puberteten med ständigt återkommande virusinfektioner som hindrade honom att träna och tävla. Efter en multipelvaccination (mässlingen mm) i årskurs 6 gick hans immunförsvar ner sig rejält och han var kraftlös och i princip ständigt sjuk under en mycket lång tid.

Vi valde då att kontakta Johanna igen och hon gjorde då återigen en grundlig kartläggning av hans hälsostatus och behov. I hans fall har vi valt att gå djupare med analys och mätningar. Det vi genomfört är bl.a. kartläggning av hans genetik för att kunna individanpassa behandlingen, fettsyreanalys för att säkerställa att han hade de rätta fettsyrabalansen, test av vilka livsmedel hans immunförsvar reagerar på, fokuserat på att läka ut inflammationer i kroppen och läckande tarm. Vi testade tarmfloran och har utifrån resultatet stärkt upp med de bakterier han behöver samt eliminera de elaka bakterier som florerade. Vi testade näringsstatus både med blodprover och håranalys för att kunna identifiera brister i mineraler och vitaminer. Men också vilka ämnen som fanns för mycket av och vilka som ”förgiftar”.

Vår dotters resa med Johanna

Just nu jobbar vi aktivt med att undvika att vår dotter utvecklar en tarmsjukdom som Crohns. Hon fick vid 2 års ålder parasiten Giardia och när hon kom in i puberteten blev hon ständigt sjuk och så otroligt kraftlös, hade svårt att känna ork och kraft till någonting.

Med hjälp av Johannas tester som liknar dem vi genomfört med vår son har vi en behandlingsplan som gör att hon lagat tarmen och nu kan ta upp näringsämnen som hon hade stora brister av.

Sakta men säkert har hon byggt upp kroppen igen och kunnat träna och känner livskraft. Det har varit en tuff resa för henne och vi föräldrar är så tacksamma för att vi haft tillgång till Johanna stöd och hjälp på denna resa.

Alla våra testresultat har för oss alla utmynnat i en behandlingsplan som vi följer upp tillsammans med Johanna regelbundet. Då och då gör vi om vissa tester för att se att vi är på rätt väg. Vi äter en stor mängd kosttillskott som är individanpassade utifrån våra individuella behov och också anpassat efter den takt vår kropp orkar återhämta sig. I kosttillskotten finns också probiotika, ämnen som ökar vår cellenergi och sådant som hjälper kroppen att göra sig av med de ämnen som inte skall finnas där (gifter som tyvärr finns alldeles för mycket i vår mat och miljö). Vi har också fått kunskaper i hur vi fungerar, vilka signalsubstanser och hormoner vi har svårt att bilda och vilka vi lätt producerar för mycket av. Sådant som påverkar vårt humör och sinne i hög grad.

Vi har uteslutit gluten och äter väldigt lite vitt socker och sockerlik mat. Vi fokuserar på att äta antiinflammatorisk kost med mycket grönsaker, bär och bra oljor.

Jag inser att det idag finns så många som skulle kunna må så mycket bättre om fler kunde få hjälp av personer med Johannas kompetens. Jag rekommenderar varmt Johanna till alla. Jag kan ju lägga till att vi alla tre i familjen hade sökt läkarhjälp ett stort antal gånger innan vi kontaktade Johanna men den traditionella sjukvården hittade inga fel på någon av oss utan sade att vi var helt friska och hade normala värden. Att känna sig svag och hjälplös och få sådana svar skapar hopplöshet. Johanna förstod genom erfarenhet, kunskaper och tester hur vi kunde bygga upp vår kropp och immunförsvar igen. Vi har fått behandlingsplaner och kosttillskott och hemma har vi gjort vår del i arbetet vilket i vårt fall varit framförallt rejäl kostomläggning samt avstressning.

Det var en lättnad att komma till Johanna som jag aldrig glömmer. Johanna sa: – vi löser det här, det kommer bli bra.

Tack Johanna!

Anna Sjöberg, 56 år
Chef, entreprenör, ledarskapskonsult

Gå tillbaka

Ta reda på vad just du behöver

Du behöver inte veta vad du vill ha hjälp med. Kom som du är. Din kunskap dig och min erfarenhet av tusentals klienter i tre decennier är det underlag vi behöver för att ta första stegen till ett friskare liv för dig direkt.

Boka tid direkt

Leave a Reply