Skip to main content
Kundrecension

Gun-Britt Holmgren

Kundrecension

Gun-Britt Holmgren

Gun-Britt berättar
Min resa med Johanna Falk

Under vintern 2009/10 sökte jag läkare för en bedövande trötthet. Jag var då 53 år.

Efter en längre tid med stressigt liv och min fars bortgång under hösten kände jag att något inte stod rätt till.

Läkaren kunde inte hitta något fel på mig och antog att det var klimakteriet, vilket iof sig kunde vara en korrekt gissning, men enbart en del av sanningen.

Jag fick en rekommendation till Johanna Falk på OIH av en massör, som jag regelbundet gick till, eftersom jag under flera år hade haft värk i kropp och speciellt rygg. Johanna skulle vara speciellt duktig på hormoner.
Kön till Johanna var lång redan på den tiden, så jag fick en tid 2 månader senare. Förutom tröttheten hade jag också haft en krånglande mage under lång tid.

Vid första besöket pratade vi om kost och Johanna rekommenderade att jag skulle sluta med gluten, speciellt vetemjöl, och mjölk samt minska på socker.

Vi skickade också iväg en hårmineralanalys.

Jag kände redan vid detta första besök, att nu skulle jag få hjälp med mina besvär! Att få prata om mig och min hälsa i över 2 timmar, med fullt fokus från en annan person, kändes unikt och väldigt hoppfullt.

Hur som helst, att ändra på kosten i denna stora omfattning (som jag upplevde det), var inte helt lätt. Förutom tips och coaching från Johanna, läste jag mycket på nätet, googlade och försökte hitta inspiration till andra rätter än vad jag var van vid. Efter ett tag förstod jag också att det inte handlar om att ”översätta” gluten & mjölk-mat till andra liknande ersättnings-produkter, utan att det handlar om ett helt nytt sätt att tänka.
Jag är glad att jag redan hade ett stort intresse för kost och hälsa! Det hjälpte mig att hålla kvar vid den väg jag hade påbörjat.

Jag fick dessutom redan vid första besöket en bas-utbud av kosttillskott, mineraler och Omega3. Och när resultatet från hårmineralanalysen kom, visade det sig att jag hade stora brister av livsnödvändiga mineraler, väldigt höga halter av koppar samt kvicksilver. Det blev ytterligare kosttillskott för att stärka njurar, lever och för att få kroppen att rensa ut koppar och kvicksilver.

Vi har därefter tagit ett steg i taget, följt upp och justerat i behandling.
Vi har även fortsatt med olika analyser, allt från DNA, fettsyreanalyser, uppföljning av hårmineralanalyser, allergi/intolerans-analyser, blodanalyser och olika hormonanalyser över tiden.

Johanna är duktig på att använda komplementärmedicinska tester och att utifrån dessa komma vidare i behandlingen.

Johanna har också ett gediget kontaktnät och samarbete med andra typer av terapeuter och jag har periodvis besökt både samtalsterapeut och biomagnetism-terapeut, förmedlade av Johanna. Eftersom vi inte riktigt fick ordning på min problem-mage, visade sig biomagnetism-behandlingen hitta en parasit, vilket löste en stor del av problemet.

Jag har fortsatt att besöka Johanna under alla dessa år. Det har blivit många besök, 2-3 ggr per år har vi träffats. Min hälsa har förbättrats och förändrats över tiden och Johanna har alltid stöttat och anpassat råd och rekommendationer utefter min vilja och mina behov just då.

Efter hand har den inflammation jag har haft i kroppen minskat, tröttheten och toxiciteten likaså. Det tar lång tid att vända en nedåtgående trend till positiv och hållbar hälsa, det kräver en uthållighet och ändring av livsstil. Men kropp och själ tackar dig och läker i den takt den klarar av, som Johanna säger.

Johanna är för mig en trygg punkt, som vägleder mig in till nästa steg på min hälsoresa. Hon är ärlig och rak i sin kommunikation, men sätter samtidigt upp en behandling i samråd med mig. Efter alla dessa år i vår relation känner hon mig väldigt väl och känns också som en god vän. Jag kan varmt rekommendera Johanna.

Ibland funderar jag på, hur hade jag mått om jag inte hade träffat Johanna? Med alla de inflammationer jag hade i kroppen, kunde det slutat riktigt illa.

Eftersom min vision är att vara frisk så länge jag lever, så vill jag ta den hjälp jag kan få av all expertis som finns att tillgå. Johanna är en del av den.

Hur jag kan göra detta har blivit en stor drivkraft för mig och jag har förstått att näringsmedicin och funktionsmedicin är en stor del av nyckeln till ett långt och friskt liv – därför har jag själv också påbörjat en utbildning till kost- och näringsterapeut.

Gun-Britt Holmgren, 62 år
Cert. Funktionsmedicinsk terapeut och f.d. bankanställd

Gå tillbaka

Ta reda på vad just du behöver

Du behöver inte veta vad du vill ha hjälp med. Kom som du är. Din kunskap dig och min erfarenhet av tusentals klienter i tre decennier är det underlag vi behöver för att ta första stegen till ett friskare liv för dig direkt.

Boka tid direkt

Leave a Reply